Arkatay logga

Mattias Georgson Petrén

[projektledningskonsult, utbildare]

Mattias är en erfaren ledare med tydligt affärsfokus, som brinner för att utveckla team och organisationer. Han är målorienterad, driven och älskar att bena ut komplexa problem av både relationell och teknisk karaktär. En stark kommunikativ förmåga tillsammans med ett analytiskt och holistiskt förhållningssätt hjälper honom att lösa problem, leda projekt och utveckla organisationer.

Utvalda projekt & uppdrag

2021 – 2022

Projektledare och metodexpert i framtagandet av en ny företagsintern utbildning. Utbildningen har för avsikt att under en 6-månadersperiod utbilda och utveckla ledare inom workshopfacilitering.

2015 – Pågående

Mattias utbildar projektledningsprogram för flera av Arkatays globala kunder, Såsom Siemens, AFRY mfl. Ofta efterfrågas specialversioner av Arkatays kurs Project Management in Practice. Regelbundet håller han certifieringskurser för den internationellt kända PRINCE2 Foundation&Practitioner-certifieringen. Mattias håller även utbildningar i ledarskap och har drivit fram Arkatays kurs Leadership in Projects.

2019

Inom produktutveckling och projektledning uppstår det stora komplexa kritiska problem och fel. Arkatay tog fram fram lathund, process och utbildning för Root Cause Analysis baserad på 8D och anpassad till Axis projektverksamhet.

2017

Förändringsledning och projektledning i införandet av en digital arbetsplats. Den tekniska implementationen av nytt intranät och projektledningsverktyg baserat på SharePoint, Win10 och Office365 kompletteras med utvecklande, utbildande och stödjande aktiviteter för att få med så många medarbetare som möjligt i den tekniska utvecklingen. Metoderna som används är en kombination av PRINCE2, agila metoder och förändringsledning.

2015 – 2017

Stöd och rådgivning till projektledare och projektägare inom Sysav. Arbetet har innefattat nyttorealisering av affärssystemet MS Dynamics AX, processkartläggning ekonomiprocesser, processutveckling IT Service Management, samt projektavslut av flera projekt. Omfattande dialog med Sysavs olika leverantörer.

2016-2017

Utredning och förslag av kvalitetsledningsprocesser och verktyg för Dunis affärsområde Meal Service. Processer stödjer hela produktlivscykeln från idé till etablerad produkt.

Region Mentor, PMI, 2016 – 2018: mentor och stöd till 15 st PMI chapters i 12 länder i norra Europa.

Valberedning, PMI Sweden Chapter, 2015 – 2017: ansvarig för valberedning och bildande av styrelsen

President, PMI Sweden Chapter, 2012 – 2015 och Regionsansvarig, PMI Sweden 2008 – 2012: Ideellt engagemang som ledare för den svenska avdelningen i världens största nätverk för projektledning.

Certifieringar, ett urval

Utbildning

Kontakta oss!

Vill du veta mer om våra konsulter och hur vi jobbar kopplat till projekt- och förändringsledning? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan!

Get in touch with us!

Kontakta oss

Johanna Fransson håller utbildning

14 juni - 18 juni

Project Management in practice

Project Management in Practice är en 3-dagars grundläggande utbildning som riktar sig till individer som strävar efter att fördjupa sina kunskaper inom projektledning. Ta steget och anmäl dig här!