Arkatay logga

Maja Grälls

[projektledningskonsult, marknadsansvarig]

Maja är en ambitiös, driven och PRINCE2-certifierad projektledare och projektadministratör med +4 års erfarenhet av projekt. Maja har erfarenhet av projekt i offentliga organisationer inom såväl anläggningsbranschen som RD&I-branschen. Med ett stort fokus på resultat, effekt och proaktivitet har hon i sina leveranser fått återkopplingen att hon är noggrann, strukturerad och duktig på intressenthantering.

Maja har en god förståelse inom förändring, projekt och styrning, och har tidigare arbetat i förändringsprogram likväl som med processledning.  Hon har även varit delaktig i utveckling och förbättring av utbildningsmaterial för projektledare.

Utvalda projekt & uppdrag

Sept 2019 – Aug 2021

Parallellt med sin andra kandidat- och senare masterexamen jobbade Maja vidare inom External Relations and EU Projects som studentassistent. Detta innefattade allt ifrån att stötta teammedlemmarna med administration inom den dagliga verksamheten till att bistå med diverse projektadministration.

Bland annat var Maja ansvarig samordnare för uppstartsmötet för BrightnESS2 (uppföljningsprojektet till BrightnESS). Uppstartsmötet tog plats i Bryssel och sammanförde 100 internationella gäster, inklusive projektmedlemmar och övriga intressenter, och innefattande allt från samordning av talare, projektmöten och delmöten. Maja var ytterst ansvarig, vilket krävde ett gediget förarbete, planering och god kommunikation.

Jan 2019 – Aug 2019

I rollen som projektassistent jobbade Maja med H2020, VR, Vinnova samt interregionalt finansierade projekt där hon tillhandahöll stöttning inom ekonomisk tillsyn samt projektadministration.

Rollen innefattande ett övergripande helikopterperspektiv över pågående projekt inom avdelningen External Relations and EU Projects samt att stötta projektet från ax till limpa med samtlig administration. Maja var delaktig i allt från ansökning om projektbidrag, till uppstart samt stängning av projekt.

Maja jobbade, som extern konsult, i rollen som projektadministratör för ESS:s dåvarande flaggskeppsprojekt BrightnESS. BrightnESS var ett EU-finansierat projekt med 17 internationella partners, som sträckte sig från 2015 till 2018. Maja rekryterades in i slutet av projektet för att bistå ansvarig projektledare med bl.a. kostnadsuppföljning och administration kring projektet.  Att komma in i slutskedet av projektet, krävde en god förmåga att snabbt kunna göra sig bekant med satta principer samt projektets framfart och arbetssätt vilket Maja hade förmågan att göra på ett verkningsfullt vis. 

I rollen som projaktadministratör ansvarade Maja för sammanställning av ekonomiska prognoser samt bistod projektledaren med samtlig projektadministration och insamling av bl.a. KPI:er samt input till sammanställningen av slutrapporten. Uppdraget och rollen förutsatte en stor noggrannhet i allt från insamling till sammanställning av information. En god kommunikationsförmåga var ytterligare en förutsättning, då det kom till att på ett tydligt och tillmötesgående vis interagera med allt från projektmedlemmar, till projektpartners och övriga intressenter. Projektet använde sig av en väletablerad vattenfalls-projektmodell.

Januari-Juni 2017

Majas arbetsuppgifter på Sveriges Handelskamrar i Södra Sverige inkluderade:

  • Assistering för att skapa ett välfungerande arbetsklimat i Södra Sverige
  • Datainsamling för publiceringar
  • Producering av artiklar för hemsida och nyhetsbrev
  • Event management

Certifieringar, ett urval

Utbildning

Kontakta oss!

Vill du veta mer om våra konsulter och hur vi jobbar kopplat till projekt- och förändringsledning? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan!

Get in touch with us!

Kontakta oss

Johanna Fransson håller utbildning

14 juni - 18 juni

Project Management in practice

Project Management in Practice är en 3-dagars grundläggande utbildning som riktar sig till individer som strävar efter att fördjupa sina kunskaper inom projektledning. Ta steget och anmäl dig här!