Mattias von Gegerfelt

Email: mattiasvg@arkatay.com
Telefon: +46 (0) 708 252 313

Konsultprofil

Om Mattias

Mattias har en stark förmåga att hantera komplexitet i både stora och små organisationer. Med erfarenhet från projektledning, förändringsledning och företagsledning har han skaffat sig en gedigen verktygslåda. Han har bland annat arbetat med webbutveckling, global e-handel, produktutveckling och gaming. Mattias kännetecknas av nyfikenhet samt förmåga att inhämta ny kunskap och omsätta den i praktik. Han får ofta höra att han under utmanande uppdrag med höga förväntningar och stort ansvar bibehåller lugn och lärandeförmåga. Han har en ödmjuk utstrålning och vill gärna sätta sig in i processer för att stötta och förbättra förutsättningar för andra att göra ett bra jobb.

Utvalda projekt & uppdrag

Projektledare, H&M
2018-Present

Konsult med ansvar för att leda det team som designar och bygger front end-delarna av den globala e-handelsplattformen. Projektet använder sig av både en traditionell vattenfallsprocess samt agila metoder, vilket innebär en utmanande miljö där god kommunikation och välfungerande samarbete internt såväl som externt är avgörande.

 

Projektledare, Sverok, Spelhobbyförbundet
2014-2017

När Sveriges största ungdomsförbund Sverok fick stöd från Arvsfonden för att förbättra miljön inom e-sporten och dataspelskulturen i Sverige så anlitades Mattias som projektledare. Projektet blev en kombination av förändringsledning, fundraising och nationell ungdomslägerverksamhet. Resultatet översteg alla förväntningar och projektet ledde till flera nya verksamheter och satsningar där flera ideella, offentliga och privata verksamheter samarbetar för att förbättra miljön online för barn och unga.

 

Chief Operating Officer, Magic House
2009-2012

När bolaget fick nya ägare från Kuwait fick Mattias ett helhetsansvar för att bygga en ny organisation, revitalisera varumärket, ta fram nya produkter och genomföra en återlansering i Sverige. I en bransch med extremt utmanande konkurrenssituation lyckades bolaget öppna upp flera nya och gamla säljkanaler.

 

Certifikat

2018 PRINCE2 Practitioner, Axelos
2018 SAFe 4.0 Agilist
2019 PRINCE2 Agile Foundation, Axelos

Utbildning

 

2010-2012 DIHM Diploma, IHM Business School
2002-2005 Kaospilot, Kaospilot Århus, Danmark