Mattias von Gegerfelt

Email: mattiasvg@arkatay.com
Telefon: +46 (0) 708 252 313

Konsultprofil

Om Mattias

Mattias har en bredd som konsult med erfarenhet från både privat och ideell sektor. I roller som sträckt sig från operativ projektledning, förändringsledning till företagsledning har Mattias skaffat sig en gedigen verktygslåda och stor kunskapsbas. Bland annat inom marknadskommunikation, konsumentprodukter, dataspel och e-handel. Den röda tråden genom det hela är Mattias vilja att inhämta ny kunskap och omsätta den i praktiken. Ofta har det skett i mycket utmanande uppdrag med höga förväntningar och stort ansvar. Han har en ödmjuk utstrålning och empatisk förmåga, vilka han applicerar på att bygga team och facilitera de processer som behövs för att nå målen.

Utvalda projekt & uppdrag

Projektledare, H&M

2018-Present

Konsult med ansvar för att leda det team som designar och bygger front end-delarna av den globala e-handelsplattformen. Projektet använder sig av både en traditionell vattenfallsprocess samt agila metoder, vilket innebär en utmanande miljö där god kommunikation och välfungerande samarbete internt såväl som externt är avgörande.

 

Projektledare, Sverok, Spelhobbyförbundet

2014-2017

När Sveriges största ungdomsförbund Sverok fick stöd från Arvsfonden för att förbättra miljön inom e-sporten och dataspelskulturen i Sverige så anlitades Mattias som projektledare. Projektet blev en kombination av förändringsledning, fundraising och nationell ungdomslägerverksamhet. Resultatet översteg alla förväntningar och projektet ledde till flera nya verksamheter och satsningar där flera ideella, offentliga och privata verksamheter samarbetar för att förbättra miljön online för barn och unga.

 

Chief Operating Officer, Magic House

2009-2012

När bolaget fick nya ägare från Kuwait fick Mattias ett helhetsansvar för att bygga en ny organisation, revitalisera varumärket, ta fram nya produkter och genomföra en återlansering i Sverige. I en bransch med extremt utmanande konkurrenssituation lyckades bolaget öppna upp flera nya och gamla säljkanaler.

 

Certifikat

2018 PRINCE2 Practitioner, Axelos
2018 SAFe 4.0 Agilist
2019 PRINCE2 Agile Foundation, Axelos

Utbildning

 

2010-2012 DIHM Diploma, IHM Business School
2002-2005 Kaospilot, Kaospilot Århus, Danmark