Email: hjalmar@arkatay.com
Telefon: +46 767 86 42 42

Hjalmar Bardh Olsson är projektledaren med ett starkt driv för att bidra till äkta och hållbar förbättring. Han har en politisk magister från Lunds universitet, en MBA från Copenhagen Business School och har även tillgodosett sig två långa ledarskapsutbildningar – varav den ena en IFL utbildning på Handels i Stockholm.

Vad har du för bakgrund gällande tidigare arbetsgivare?

Jag har arbetat, först som projektledare (3 år) och senare som CCO (5 år), på ett vård- och omsorgsföretag som hette Kosmo. Jag har sedan varit projektledare för ett unikt koncept för att erbjuda nyanlända arbete, utbildning, och språk – på arbetsplatsen – i ett utbildningsföretag som heter Consensum AB. Mitt allra sista uppdrag var för UN Environment, under Arkatays flagg.

Vilka egenskaper hos dig anser du viktiga för att nå framgång?

Jag har ett starkt driv för att bidra till äkta och hållbar förbättring – med hänsyn till social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Det drivet har gett mig akademiska och praktiska insikter och kunskaper för att göra praktik av visioner och strategier. Framför allt har jag utvecklat en förmåga att hantera komplexitet och nyanser för att formulera och operationalisera strategi.

Jag har en fallenhet för att se både skogen och träden, och har respekt för både hårda eller mjuka frågor i förbättrings- och förändringsarbete. Om djävulen bor i detaljerna, träffar jag hen ofta.

Min dubbla kompetens i politik/förvaltning samt business/management är värdefull för att bidra med hållbara och långsiktiga lösningar, i synnerhet för organisationer som arbetar i en tvärsektoriell kontext.

– Berätta lite om vem du är och vad du gör när du inte jobbar.

Jag är en pragmatisk idealist, med akademiskt blod, sneakers och basebollkeps. Jag har en fästmö (Anna, infektionsläkare) och en dotter (Olga, 21 månader) som sakta men säkert gör andra kärleksämnen i livet helt irrelevanta.

Jag lyssnar (fortfarande) på hiphop – även om ”det var bättre förr” – och särskilt den som kommer från Detroit. Jag följer för övrigt Detroits, just nu bleka, stolthet Red Wings, men inte lika slaviskt som Suits. Jag kan lägga timmar på att titta på dokumentärer och riksdagsdebatter på SVT Forum. Politik och samhällsfrågor var en del av modersmjölken och utgör fortfarande essensen av mina ambitioner i yrkeslivet.

Läs gärna mer om Hjalmar, och våra andra anställda under Kontakt. Där finns även kontaktuppgifter för den som vill prata mer!