Frida Forsell
Project Management Consultant

Email: frida@arkatay.com
Telefon: +46 (0) 735 36 97 26

Frida är en erfaren Agil projektledare och Scrum Master som alltid har målsättningen att leda värdeskapande projekt. Med en stor verktygslåda för praktisk projektledning har Frida kapacitet att anpassa metoder efter situationer. Hon är lättsam, förtroendeingivande och uppnår snabba resultat med mycket humor under arbetets gång.

För att lära känna Frida ännu bättre så har kollegan Stina haft ett välkomnande samtal med henne.

– Välkommen till Arkatay Frida! Berätta lite om dig själv, vad är det viktigaste att veta om dig?

Tack, glad att få vara en i gänget!
Jag är en person som drivs av utmaningar och tycker det är kul med agil projektledning, framförallt inom IT. Jag tycker också det är spännande med människors beteenden och verksamheters utveckling.

Min tid utanför Arkatay spenderas med min sambo, vänner och hos min häst som jag tävlat nationell hoppning och utvecklats tillsammans med de senaste 10 åren. Jag började min ryttarkarriär när jag var 4 år och fick min första egna häst när jag var 6 år, sedan dess har jag varit såld!

 

-Vad roligt med en sådan stark passion! Jag kan tänka mig att det är en ganska tidskrävande uppgift att äga en häst, hur får du ihop vardagen med både jobb och hästen?

Det stämmer. Jag lägger många timmar i veckan hos hästen men man hittar ett sätt att få ihop det när man verkligen vill något. För mig är det mer en livsstil än något annat och det är även fantastiskt för återhämtningen vilket i sin tur leder till ett bättre välmående och en bättre prestation på jobbet. Så jag skulle vilja vända på frågeställningen och påstå att jag istället inte riktigt vet hur jag skulle få ihop det utan hästen.

-Du nämnde att du tycker att det är kul med agil projektledning, framförallt inom IT; Vad skulle du säga är dina främsta styrkor som projektledare i den typen av projekt? 

Många, om inte alla, IT-projekt är otroligt komplexa vilket också gör att inget projekt är det andra likt. Den här variationen skapar utmaningar som gör ens vardag spännande på daglig basis. Att få möta dessa utmaningar i den snabbrörliga branch IT befinner sig i och att göra det tillsammans med duktiga och inspirerande teammedlemmar gör att man ständigt lär sig och får se nya saker. Det är också tack vare detta man kan får en möjlighet att ligga i framkant av digitaliseringen generellt, och det tycker jag är inspirerande i sig.
Med den inspirationen och mitt engagemang som motor, så har jag en förmåga att hantera även de tuffaste utmaningar på vägen på bästa sätt, med ett högkvalitativt slutresultat.

 

-Hur kommer det sig att du fastnade för Arkatay, vad gjorde att du fattade beslutet att börja arbeta hos oss?

Redan efter mitt första samtal med Arkatay kände jag att mina personliga värderingar och Arkatays värderingar låg i linje med varandra och att organisationsmodellen var något som kunde passa mig. Jag såg också en möjlighet att få utvecklas ihop med ett gäng drivna och erfarna ledare.

 

-Härligt att höra, det är viktigt att värderingarna stämmer överens för att det ska bli ett bra och hållbart samarbete. Vilka av Arkatays värderingar matchar dina och vad i vår organisationsmodell tilltalade dig?

Jag tilltalades av att fokus på det arbete man gör har sin tyngdpunkt i att skapa värde samtidigt som välmåendet under arbetets gång är minst lika viktigt. Jag tycker också om konceptet att mer eller mindre få vara sin egen, men ändå få tillhöra en grupp människor med hög kompetens, driv, passion och vänlighet. Jag vill tro att Arkatay kommer ge mig möjligheten att få känna en form av frihet när jag får vara med och påverka min egen framtid i större utsträckning och för mig väger den friheten tyngre än det ansvar denna organisationsmodell medför.

 

Stort tack Frida och återigen, varmt välkommen!

Läs gärna mer om Frida, och våra andra anställda under ”kontakt”. Där finns även kontaktuppgifter för den som vill prata mer!