Effektiv kompetensutveckling

Vi erbjuder kurser inom projektledning och projektmetodiker. Vi utbildar och coachar våra kunder och hjälper dem att bli mer effektiva. Våra kurser riktar sig till alla som arbetar med projekt – projektledare, beställare, sponsorer, projektmedlemmar och övriga stakeholders.

 

Arkatay har ett starkt kursutbud som passar dig som vill växa i din roll som projektledare och som satsar på att få en internationellt erkänd certifiering som kvalitetsstämpel i ditt CV. Vi har valt att främst fokusera på examensförberedande kurser riktade mot Project Management Institutes (PMI)® certifieringar – dels för att PMI är den internationellt sett största organisationen för projektledare, dels för att processen för att certifiera sig genom PMI är rakare och mer kostnadseffektiv än motsvarande certifiering från IPMA.

 

Sex bra skäl till varför du ska certifiera dig

  1. Du får ett bevis på din professionella kompetens och erfarenhet.
  2. Du ökar ditt värde på arbetsmarknaden.
  3. Du skapar möjligheter för fortsatt karriärsutveckling.
  4. Du ökar din egen och din organisations trovärdighet.
  5. Du lär dig en global nomenklatur för projektledning.
  6. Du bidrar till att höja standarden på projektledning.

 

PMI:s certifieringar

Project Management Institute är en organisation med över 500 000 certifierade från drygt 180 länder. Den teoretiska grunden är samlad i A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide).

 

Den mest spridda certifieringen från PMI är Project Management Professional (PMP)®, som riktar sig till erfarna projektledare. Är du i början av din karriär så kan du istället certifiera dig som Certified Associate in Project Management (CAPM)®. För dig som arbetat mycket på program- nivå finns certifieringen Program Management Professional (PgMP)®.

 

Nyligen lanserade PMI en certifiering inom ledning av agila projekt – PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)SM.
Dessutom har PMI två specialistcertifieringar – PMI Scheduling Professional (PMI-SP)® och PMI Risk Management Professional (PMI-RMP)®.

 

Du kan läsa mer om PMI och de olika certifieringarna på www.pmi.org.

 

Vilken certifiering passar dig bäst?

Valet av utbildning och certifiering är självklart beroende av vad du vill uppnå, en även av vilken erfarenhet och utbildning du har, vilken sorts organisation du arbetar i osv. Vi hjälper dig gärna med en inventering av din kompetens och erfarenhet för att hitta rätt certifiering för dig!

 

Ladda ner PDF-filen till höger för en enkel översikt.

 

Varför ska du välja Arkatay?

 

Intensiva, effektiva kurser

Genom att använda moderna, anpassade och omväxlande pedagogiska metoder, exempelvis Accelerated Learning Techniques, kan vi hålla våra kurser intensiva och effektiva; allt för att du ska få så stort värde som möjligt för den tid du investerar. Arkatays uppskattade kursledare är samtliga verksamma som konsulter inom projektledning, och har därmed relevant och aktuell praktisk erfarenhet av området.

 

Nöjda kunder som klarar examen

Arkatay har genomgående väldigt nöjda kursdeltagare som ger såväl kursledare som material mycket bra betyg, med ett snitt på 4,85 av 5. Hittills har alla som har gått en kurs från Arkatay velat rekommendera den åt en vän eller kollega. Vid våra öppna certifieringsförberedande kurser klarar hela 93% av deltagarna sin examen på första försöket. Vi finns dessutom till hands genom hela din certifieringsprocess om du behöver hjälp.

 

Egenutvecklade kurser

Alla Arkatays kurser har tagits fram internt av våra kursledare, som samtliga besitter såväl bred kompetens inom projektledning som specifika kunskaper inom smalare domäner. Vi arbetar löpande med att förbättra våra kurser, både vad gäller pedagogik som innehåll och material, men även med egna pedagogiska verktyg – exempelvis vårt populära process-puzzel.

 

Examensgaranti

Om du mot förmodan inte blir godkänd vid första försöket efter att gått någon av våra certifieringsförberedande kurser så erbjuds du kostnadsfritt en plats vid ett nytt kurstillfälle.

 

Kvalitetssäkrade av PMI

Som PMI-certifierad R.E.P. (Registered Education Provider) kan Arkatay garantera att du får en utbildning som håller högsta kvalitet.

 

Seminarier

Vår strävan efter projektframgång för våra kunder innehåller såväl praktik i form av operativ projektledning, projektgranskningar, projektmognadsmätningar etc. och teori i form av certifieringsförberedande och ämnesspecifi- ka kurser. I vår seminariesatsning kombinerar vi teori och praktik och levererar det i en koncentrerad form – väl lämpad som komplement till den övriga kompetensutvecklingen hos våra kunder.

 

Vad utmärker Arkatays seminarier?

 

Interaktivitet

Vi drar nytta av gruppens samlade erfarenhet och varvar föreläsning med gruppdiskussioner och gemensamma övningar.  

 

Kombination av teori och praktik

Våra seminariehållare är alla erfarna projektledningskonsulter, uppskattade utbildningshållare och vana föreläsare. Med humor och värme delar de med sig av sin kompetens och skapar dialog mellan seminariedeltagarna.

 

Egenutvecklade seminarier

Alla våra seminarier är resultatet av bolagets samlade praktiska erfarenhet kombinerat med relevant teori och forskning på ämnet, sammanfattat i ett koncentrerat och effektivt format.

 

Lyhörda för era förutsättningar

I skärningspunkten mellan de utmaningar och smärtor som våra kunder berättar om och Arkatays praktiska erfarenhet och teoretiska kunskap identifieras nya, relevanta seminarieämnen, baserat på projektledningsgrupperingarnas sammansättning och vilket kompetensbehov som finns. 

Kontakta oss